Örebro2039.se

Örebro2039.se

Trafik

TrafikPosted by Björn Sundin Wed, August 27, 2014 23:10:45

Örebro är och kommer att vara tätt byggt med korta avstånd: de flesta örebroare kommer även år 2040 att ha mindre än 5 kilometer till Slottet och därför är cykel (och gång) rätt val för många. I ett Örebro med 185 000 invånare finns bättre förutsättningar för effektiva kollektivtrafiklösningar och då minskar behovet av att äga en egen bil för dem som bor i tätorten, när man behöver bil kan man enkelt kunna hyra en i närmaste bilpool. Istället kommer effektiva busslinjer ge snabba förbindelser på de stora stråken, genom att bygga bussar som fungerar som tunnelbana fast ovanpå mark kommer det smartaste ofta vara att ta bussen.

Har du förslag när det gäller framtidens trafik? Dela med dig här!

Här kan du se den nyligen invigda stads-linbanan i La Paz, Bolivia

Här kan du läsa mer om Bogotás TransMilenio (ett av världens mest utvecklade BRT-system, snabba bussar med stationer som liknar tunnelbanestationer med snabb av- och påstigning)

Här kan du läsa mer om hållbar trafikplanering (som Örebro är näst bäst i landet på, enligt Trivector…)

Här kan du läsa mer om persontransporter på räls i luften, till exempel en ny lösning i Kore

Här kan du läsa om hur Paris nu genomgående sänker hastigheterna i staden

Här kan du läsa en intressant artikel om varför vi väljer olika transportslag

(Vi tar tacksamt emot länkar till filmklipp, artiklar, illustrationer eller andra tankeväckande exempel som kan bidra till en mer levande diskussion. Dela dem i kommentarsfältet!)  • Comments(0)//www.orebro2039.se/#post7