Örebro2039.se

Örebro2039.se

Attraktiv stad

Attraktiv stadPosted by Björn Sundin Wed, August 27, 2014 23:32:35
Förutsättningarna för ett levande stadsliv ökar när fler bor och rör sig i området, och när det är lätt att promenera. Först när staden byggs tätt kan småbutiker och myllrande gränder bli verklighet. Idag bor 2800 örebroare inom 300 meter från Gamla Gatan mellan Fredsgatan och (fler än i Gamla Hjärsta eller i Stjärnhusen). Gamla Gatan är ett bra exempel på en gata som skulle kunna bli så mycket mer attraktiv – och som har mycket goda förutsättningar med närheten till Slottet, till resecentrum och till Järntorget. Runt Gamla Gatan rör sig dessutom tiotusentals örebroare och besökare varje dag.

För att åstadkomma trevliga och attraktiva stadsmiljöer måste också bilgatorna (som även i framtiden kommer att behövas) anpassas till människor. En bra utgångspunkt för planeringen är att den ska göra situationen så bra som möjligt för den gående människan. Då måste våra stora gator förändras.

Idag bor det lika många människor i kvarteren mellan Östra Bangatan - Södra Grevrosen - Alnängsgatan – Fredsgatan som i hela Ekeby-Almby.

Har du förslag när det gäller framtidens attraktiva stad? Dela med dig här!

Här kan du höra hur New York förändrat stora delar av staden för att göra den mer attraktiv och ”människovänlig”

Här kan du se illustrationer och läsa mer om hur Trädgårdsgatan och andra stora gator i Örebro (byggda som trafikleder) kan göras om till stadsgator.

(Vi tar tacksamt emot länkar till filmklipp, artiklar, illustrationer eller andra tankeväckande exempel som kan bidra till en mer levande diskussion. Dela dem i kommentarsfältet!)  • Comments(0)//www.orebro2039.se/#post10